Traverse houdt lezing op 24 november 2015 | Scheidingscafé

Traverse houdt lezing op 24 november 2015 | Scheidingscafé

We zijn verheugd dat de Traverse Groep ons inhoudelijk wil ondersteunen met een lezing uit hun praktijk. Traverse heeft ook een scheidingstraject ontwikkeld en zal hierover vertellen. Kinderen in een scheiding staan daarbij centraal.

De maatschappelijk werker van Traverse kan jou en je ex-partner helpen om het ouderschap opnieuw te organiseren. Bijvoorbeeld: Hoe kunnen we goede afspraken maken over het ouderschap? Hoe kunnen we zonder ruzie met elkaar communiceren?Hoe kunnen we rekening houden met elkaars wensen? Hoe praten we met de kinderen over de scheiding?

Traverse werkt oplossingsgericht. Samen met de maatschappelijk werker kijk je naar oplossingen die nuttig zijn in jouw situatie. Het beste resultaat wordt bereikt als je samen met je partner op gesprek komt.

Nieuwgierig geworden naar de lezing? kom op 24 november 2015 om 19.00 uur naar het eerstvolgende scheidingscafé bij Rabobank Zuidwest-Brabant in Bergen op Zoom

 

Scheidingscafé Brabantse Wal – 24 november 2015

Welkom in het Scheidingscafé-Brabantse Wal op 24 november 2015 

Op  24 november 2015 organiseert een aantal bedrijven uit de omgeving van Bergen op Zoom een vrije inloop- en informatieavond voor iedereen die een scheiding voorbereidt, in een scheiding terecht gekomen is, of na een scheiding nog tegen zaken aanloopt. Dit kan zowel op juridisch, financieel als op sociaal-emotioneel gebied zijn. De organisatie startte in 2013 en is uitgegroeid tot een professioneel platform van scheidingsexperts en specialisten.

U bent welkom op 24 november 2015 in het atrium van RabobankZuidwest Brabant (ingang Zuid-Oostsingel nemen) vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. We zijn daarnaast blij dat de Gemeente Bergen op Zoom dit initiatief mede ondersteunt.

Voor meer informatie of een toelichting kunt u altijd een van de deelnemers bereiken. Of stuur een e-mail naar: info@scheidingscafe-brabantsewal.nl

Bekijk ook onze facebookpagina, voor meer actuele berichten!

De deelnemers zijn:

Donderdag 18 september 2014 – Scheidingscafé

In navolging op alle activiteiten die er zijn rondom de “Dag van de Scheiding” vindt er ook weer een scheidingscafé plaats in Bergen op Zoom.

Met als motto “Geen borrelpraat, maar goede raad” organiseert het Scheidingscafé voor de derde keer een vrijblijvende informatieavond voor iedereen die een scheiding overweegt, in een scheiding zit of al achter de rug heeft. Je kunt zo binnenlopen, de avond is kosteloos.

De inloopavond zal plaatsvinden op donderdag 18 september 2014 van 19.00 uur tot 21.00 uur, in het auditorium van de Rabobank Bergen op Zoom gevestigd aan de Jacob Obrechtlaan 1.

Het thema deze avond is “Co-ouderschap: gewenst of gedoe”. Naast het behandelen van vragen rondom co-ouderschap, kinderen en scheiding en de emotionele kant van een scheiding, staan de deskundigen die avond ook voor juridisch en fiscaal advies als op het gebied van mediation voor je klaar.

Bij Scheidingscafé Barabantse Wal zijn betrokken Bureau Mayet voor mediation en (kinder)coaching, OVVK advocaten – voor juridisch advies, procedurele bijstand.

Daarnaast zijn aanwezig Wiericx & Geerdink Makelaars -voor woonadvies, Fikkers notarissen – voor notariële bijstand, Rabobank het Markiezaat – voor hypotheek en financierings-vragen en Van der Kolk Belastingadviseurs -voor fiscale vraagstukken. Het initiatief wordt tevens gesteund door de gemeente Bergen op Zoom. Tenslotte presenteert Boekhandel Quist een selectie aan interessante boeken rondom scheiding.

Meer informatie of contact?

Op onze facebookpagina houden we je op de hoogte met nieuws en informatie.

 

Krantebericht Bergse Bode

Met als motto “Geen borrelpraat, maar goede raad” organiseert het Scheidingscafé voor de tweede keer een geheel vrijblijvende informatieavond voor iedereen die een scheiding overweegt, in een scheiding zit of al achter de rug heeft. Je kunt vrijblijvend binnenlopen, de avond is kosteloos.

De inloopavond zal plaatsvinden op donderdag 17 april 2014 van 19.00 uur tot 21.00 uur, in het auditorium van de Rabobank Bergen op Zoom gevestigd aan de Jacob Obrechtlaan 1.

Het thema deze avond is “Eigen Woning en Scheiding”. Om 19.15 uur en 20.15 uur zal hierover een korte presentatie worden gegeven.

Zowel voor juridisch en fiscaal advies als op het gebied van mediation staan de deskundigen voor je klaar. Ook voor informatie over de emotionele kant, het ouderschap en de zorg rondom kinderen in een scheiding kun je terecht.

Bij Scheidingscafé Barabantse Wal zijn betrokken Bureau Mayet voor mediation en (kinder)coaching, OVVK advocaten – voor juridisch advies, procedurele bijstand.

Daarnaast zijn aanwezig Wiericx & Geerdink Makelaars -voor woonadvies, Fikkers notarissen – voor notariële bijstand, Rabobank het Markiezaat –voor hypotheek en financieringsvragen en Van der Kolk Belastingadviseurs -voor fiscale vraagstukken.

Het initiatief wordt tevens gesteund door de gemeente Bergen op Zoom. Tenslotte presenteert Boekhandel Quist een selectie aan interessante boeken rondom scheiding.

Meer informatie of contact?

Bezoek onze website www.scheidingscafe-brabantsewal.nl. Op onze facebookpagina houden we je op de hoogte met nieuws en informatie.

 

Datum tweede scheidingscafé bekend

Datum en thema van tweede Scheidingscafé-Brabantse Wal bekend!

Vanwege het succes van 19 november 2013 organiseert de Stichting Scheidingscafé Brabantse Wal in 2014 een tweetal bijeenkomsten. De eerste vindt plaats op 17 april 2014 en de tweede op 18 september 2014.

De Stichting Scheidingscafé Brabantse Wal bestaat uit een aantal bedrijven uit de omgeving van Bergen op Zoom, die samen een vrije inloop- en informatieavond organiseren  voor iedereen die een scheiding voorbereidt, in een scheiding terecht gekomen is, of na een scheiding nog tegen zaken aanloopt. Dit kan zowel op juridisch, financieel als op sociaal-emotioneel gebied zijn.

Dit jaar werken wij met een thema per scheidingscafé. Op 17 april zal het thema zijn: De Eigen Woning en Scheiding. De avond start met een presentatie van de deelnemers rondom de problematiek waarmee je maken krijgt wanneer je een eigen woning bezit en gaat scheiden.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wie neemt de woning over, of toch in de verkoop?
  • Tijdelijke bewoning
  • Financiering van de woning en fiscale spelregels
  • Do’s en don’ts rondom de eigen woning
  • Kinderen en hun ouderlijk huis
  • Wat moet je beslist laten vastleggen in je convenant
  • Notariële akte van levering of toedeling van de eigen woning

U bent welkom op 17 april 2014 in het atrium van Rabobank het Markiezaat (ingang Zuid-Oostsingel nemen) vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. De presentaties worden gehouden van 19.00 uur tot 19.30 uur en wordt herhaald aan het einde van de avond van 20.30 uur tot 21.00 uur. Ondertussen heeft u de mogelijkheid om bij de verschillende specialisten uw vragen te stellen, informatiefolders mee te nemen of zich te informeren.

Voor meer informatie of een toelichting kunt u altijd een van de deelnemers bereiken. Of stuur een e-mail naar: info@scheidingscafe-brabantsewal.nl

Bekijk ook onze facebookpagina, voor meer actuele berichten!

De deelnemers zijn:

 

Welkom!

Welkom in het Scheidingscafé-Brabantse Wal!

Op 19 november organiseert een aantal bedrijven uit de omgeving van Bergen op Zoom een vrije inloop- en informatieavond voor iedereen die een scheiding voorbereidt, in een scheiding terecht gekomen is, of na een scheiding nog tegen zaken aanloopt. Dit kan zowel op juridisch, financieel als op sociaal-emotioneel gebied zijn. De organisatie startte met het initiatief van Adriaan Beirnaert van Progrezz Pensioenen en is uitgegroeid tot een professioneel platform van scheidingsexperts en specialisten.

U bent welkom op 19 november 2013 in het atrium van Rabobank het Markiezaat (ingang Zuid-Oostsingel nemen) vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. We zijn daarnaast blij dat de Gemeente Bergen op Zoom dit initiatief mede ondersteunt.

Voor meer informatie of een toelichting kunt u altijd een van de deelnemers bereiken. Of stuur een e-mail naar: info@scheidingscafe-brabantsewal.nl

Bekijk ook onze facebookpagina, voor meer actuele berichten!

Klik ook  hier op de  Uitnodigingsposter voor informatie!

De deelnemers zijn: